LA RÀDIO VA BÉ

Enmig de la situació d’inestabilitat que travessa el mercat publicitari, la ràdio sembla estar erigint-se com un refugi per a les marques. Al costat d’Internet, és el mitjà encarregat de tirar del carro de la inversió en el present curs. O almenys fins al juny, quan les dades d’Infoadex li adjudicaven un creixement del 2,7% respecte al mateix període de l’any anterior.
Aquesta circumstància no ha exclòs a la ràdio de patir l’aturada estiuenca. I és que l’ocupació publicitària de juliol va enregistrar un descens del voltant del 15% en comparació amb la de juny.
Auditsa destaca aquest descens en el seu informe del “Panorama Publicitari de la Ràdio a Espanya” corresponent al mes de juliol. L’ocupació va caure de forma general en totes les emissores de ràdio, tant en les convencionals com en les radiofórmules.
Les que menys van notar aquest descens van ser la COPE, Onda Cero i esRadio. La primera d’elles, que a més és la cadena que més publicitat emet a les ones, va retallar el seu percentatge d’ocupació un punt, passant del 8,61% al 7,56%. Malgrat això, amplia la seva diferència amb l’emissora de Atresmedia, que va reduir el càrrega publicitària fins al 7,45%.
Per la seva banda, la ràdio de Federico Jiménez Losantos, la tercera seguint l’ordre de major ocupació, amb prou feines va patir variacions entre juny i juliol, mantenint-se en el 7,18%. Tot el contrari que la Cadena SER, que va emetre un 2% menys d’anuncis en la seva programació diària i va tancar el mes en el 5,44%.
Les fórmules musicals van acusar una mica més la reducció publicitària de juliol. Molt especialment dels 40 Principals, que va reduir al voltant d’un punt i mig la seva ocupació per situar-se en una mitjana del 5,11%. Aquesta contracció li ha suposat passar del cap de la llista al tercer lloc, cedint el primer lloc a Cadena Dial, amb una mitjana del 5,45%.
Cadena 100 va pujar fins a la segona posició amb un 5,39% d’ocupació, mentre que la quarta i cinquena van ser per a Europa FM (4,81%) i Rock FM (3,84%), respectivament.

Quant a iloveradio

Locutor a Ona 92, Radio 83 i a Ràdio Estudi Esplugues. Professional de la comunicació i planificador de mitjans a Difusión y Audiencias.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *