JOAQUIM MARIA PUYAL “HONORIS CAUSA”

La Universitat Autònoma de Barcelona nomena “Honoris causa” el periodista de Catalunya Ràdio Joaquim Maria Puyal

El Consell de Govern de la UAB ha aprovat el nomenament de les cinc persones que la Universitat investirà com a doctors “Honoris causa” i que s’han donat a conèixer avui. Entre aquests hi ha Joaquim Maria Puyal, narrador i productor executiu del programa de Catalunya Ràdio “La transmissió d’en Puyal–La TdP”.

Els nomenaments, que s’emmarquen en el 50è aniversari de la UAB, es faran durant el pròxim curs a cinc persones de diferents àmbits i vessants del coneixement acadèmic i “amb un destacat compromís amb la societat”.

Joaquim Maria Puyal serà investit doctor “Honoris causa” dins de l’eix del compromís amb la llengua catalana i la societat. Llicenciat en Ciències de Informació per la UAB, Puyal va ser “el primer periodista que va reprendre les retransmissions radiofòniques en català d’un partit de futbol després de la Segona República, i va esdevenir així un factor de normalització essencial del català”. El periodista ha narrat més de dos mil partits de futbol “i ha creat un llenguatge propi i una manera d’utilitzar la llengua en aquest gènere”. El padrí de Puyal serà el catedràtic emèrit de l’Àrea de Periodisme, Miquel de Moragas.

Pel que fa a la resta de vessants, dins de l’eix de la llibertat d’expressió serà nomenada “Honoris causa” l’advocada congolesa Caddy Adzuba; de la solidaritat, la investigadora Marie-Paule Kieny; de la identitat cultural, l’escultor Jaume Plensa, i, a l’eix del coneixement, la nord-americana Lisa Randall.

Quant a iloveradio

Locutor a Ona 92, Radio 83 i a Ràdio Estudi Esplugues. Professional de la comunicació i planificador de mitjans a Difusión y Audiencias.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *