RÀDIO ESTUDI ESPLUGUES

Navegant per la xarxa he trobat una pàgina sobre la història d´aquesta emissora

També hi ha fotos dels inicis i d´algun dels convidats d´honor ( Merces Milà )

són molts records, actualment amb la crisi el destí de les emissores petites és el

mateix que el patit per aquesta emissora.

Aquest és el web  i  aquest és el text:

http://members.fortunecity.es/dabelsa/html/catala/programes.htm#

Ràdio Estudi va realitzar les seves primeres emissions el 21 de setembre de 1981 coincidint amb la Festa Major del municipi. Va començar a emetre des de la 88.5 de la freqüència modulada. La seva aparició va ser gràcies a la iniciativa d´uns quants radioaficionats espluguencs que van voler fer sentir la seva veu més enllà dels seus aparells de radiodifusió.

Ràdio Estudi va néixer amb la voluntat de ser independent i va montar la seva seu a l´edifici de l´Avenç, on continua anys després, tot i que en una ubicació diferent i amb unes instal.lacions ampliades durant els anys 90. El seu primer director durant només un any va ser Jordi Udina. Posteriorment va passar la direcció a mans de Ramon Rioja, l´actual director de Ràdio Estudi.

L´excès de freqüències que es van donar durant els 80 i la quantitat d´emissores lliures que emetien a Catalunya va fer que la Generalitat tanqués moltes emissores, entre elles Ràdio Estudi. L’emissora va estar tancada durant un any i mig, però tot i així no va deixar de banda dos de les activitats que sempre l´han caracteritzat: la campanya de reis Cap nen sense joguina, i la Festa Major d´Esplugues. Després d´aquest any i mig, la Generalitat va atorgar a REE una nova freqüència, la 87.6 FM. Es tractava de la primera emissora del dial i per aquest motiu durant molts anys el lema de la ràdio va ser Ràdio Estudi, La primera!.

L´any 2000 Ràdio Estudi va patir un nou canvi a causa de l´aparició de noves emissores de caire nacional. L´aparició de RAC 1 va fer que tornés a canviar la freqüència des de la que emetíem i passessim a la nostra freqüència actual el 94.6 FM.

Radio Estudi ha anat evolucionant any rera any i esperem continuar evolucionant amb el pas del temps sempre al costat de la nostra audiència i els centenars de col.laboradors que durant tots aquests anys han estat amb nosaltres i han ajudat a que la ràdio tirés endavant. A tots ells: MOLTES GRÀCIES.

 

La noticia del tancament a Vilaweb el 21.09.2004 :

Ràdio Estudi Esplugues (REE), una de les primeres ràdios locals de Catalunya, desapareix avui després de més de 3 anys de negociacions de la direcció amb l’equip de govern de l’Ajuntament per salvar-la. Avui, coincidint amb els 23 anys de la seva fundació, Ràdio Estudi deixa d’emetre. (REE)

Quant a iloveradio

Locutor a Ona 92, Radio 83 i a Ràdio Estudi Esplugues. Professional de la comunicació i planificador de mitjans a Difusión y Audiencias.
Aquesta entrada ha esta publicada en radio estudi esplugues. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *