EL BARÒMETRE 2011

La Generalitat de Catalunya i la Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura ( FUNDACC ) han arribat a un acord per garantir la continuitat del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura.

 

Això va passar amb més pena que glòria,  pels professionals que treballem amb les audiències,  el 2 de juny del 2011.

 

Jo ho he sabut avui i si fessim l´enquesta al gremi sortiria negativa, però com reben subvencions …  no els hi fa falta el departament comercial.   !!!!!

 

El barometre ha realitzat fins ara quatre onades d´estudi de Mitjans i també ha realitzat un estudi sobre la llengua  en el consum de mitjans.

 

L´estudi afirma que tres de cada quatre catalans  consumeixen habitualment mitjans de comunicació en català  (75%) i  pràcticament tots ( 97% ) en castellà.

 

La ràdio és el mitjà amb un consum de llengua més equitatiu entre  català  ( 58% ) i castellà ( 61% ).  A Catalunya 3,6 milions de persones  escolten la ràdio cada dia, el que representa el 56% de la població.

 

Continuo pensant que el baròmetre és una despesa innecessària,  quatre onades són excesives i fa falta una tasca comercial per donar-lo a conèixer , la majoria de mitjans fa servir més l´EGM. ( que solament té 3 onades, que s´ha fet públic avui i que properament analitzarem juntament amb el Baròmetre ).

Ja que el Baròmetre és una existència el tornarem a utilitzar  en aquest bloc i també al meu lloc de treball,  que sigui d´utilitat.

Us deixo el video de presentació del Baròmetre l´any 2007

Quant a iloveradio

Locutor a Ona 92, Radio 83 i a Ràdio Estudi Esplugues. Professional de la comunicació i planificador de mitjans a Difusión y Audiencias.
Aquesta entrada ha esta publicada en BAROMETRE. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *